تاریخچه و معرفی رشته معماری

دانشکده معماری موسسه آموزش عالی اشراق از بخش­های پایه و با سابقه این موسسه بوده که از بدو تاسیس مؤسسه تاکنون روز به روز پربارتر به حیات علمی خود ادامه داده و از سال 94 موفق به راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد معماری گردیده است.

در حال حاضر موسسه در مقاطع زیر دانشجو می پذیرد.

• کارشناسی ارشد با گرایش معماری
  • مهندسی معماری
  • مهندسی تکنولوژی معماری(کارشناسی ناپیوسته)

اندر حال و هوای کارشناسی ارشد معماری مجموعه:

گروه معماری این مؤسسه به منظور ارتقاء روند کیفی آموزشی در این دوره از تحصیل و کمک مضاعف به دانشجو،ضمن برگزاری کلاس­ها در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، پروسه دروس طراحی 1، 2و 3 را به صورت زنجیره ای  و مستمر در مسیر موردعلاقه دانشجو به مدد همکاری اساتید مربوطه پیش می­برد. این امر کمک می­کند تا دانشجوی ارشد دو سال متمادی بر موضوعی عمیق گردد و شاخه ­ها و زوایای پنهان آن را بشناسد که به نوعی گامی مؤثر در تمرین پژوهش است و در نهایت به نظر می­رسد است خروجی آن یک پایان نامه اصولی و قاعده ­مند درخور این مقطع تحصیلی باشد.

ضمنا در این راستا مؤسسه دوره ها و کارگاه های آموزشی رایگانی مانند پروپوزال نویسی و گزارش نویسی و منبع نویسی و امثال آن هر ساله برگزار نموده است، تا پکیج آموزشی و پژوهشی شایسته­ ای را برای آنکه جویای دانستن است در اختیار قرار دهد.

گروه معماری و اساتید هیات علمی :

تاکنون مجموعه معماری در کارنامه خود دوره ­هایی متفاوت را (با پنج مدیر گروه توانمند در این دوره ها)، تجربه کرده است و هم اکنون خانم دکتر ربابه علی­پور، مسئولیت مدیر گروه بخش معماری را برعهده دارند.

اساتید هیات علمی عبارتند از : دکتر ربابه علی­پور، مهندس سعید قاسمی ،مهندس محمدرضا محمدخانی.

اساتید مدعو عبارتند از: مهندس جغتایی، دکتر سحر برهانی فر، دکتر علیرضا حسنی، مهندس هانیه جزمی، مهندس بهاره هاشمی نژاد، مهندس فاطمه موسوی و مهندس رحیم زاده.

فعالیت های علمی – پژوهشی و هنری مجموعه معماری:

چاپ و انتشار نشریه علمی معماری با عنوان " مهراز" که در سطح داخل موسسه بین دانشجویان به اشتراک گذاشته است. تاکنون چهار شماره از نشریه به چاپ رسیده که محتوی آن شامل: مقالات علمی، اخبار داخلی دانشکده معماری، اخبار روز معماری، بخش آموزشی و مصاحبه و ... می باشد.

برگزاری جشنواره سالانه هفت سین و شب یلدا :

این برنامه­ ها اولین بار در سال 1387 در راستای حفظ و احیای سنت­های ایرانی و همچنین نقطه عطفی برای شروع فعالیت­های جمعی علمی و هنری دانشجویان معماری با حضور پرشور دانشجویان برگزار شد که تاکنون از بی ­بدیل ترین مسابقات و برنامه­ های د انشگاهی در سطح استان می ­باشد.

نمایشگاه ­ها  :

برگزاری سالانه نمایشگاه کارهای دانشجویی که اکثرا در هفته­ ی معمار به وقوع می­ پیوندد و دانشجویان از این طریق با آثار دیگر گروه ها و فکر و اندیشه آنان آشنا شده و به تبادل نظر می پردازند.

نشست های علمی :

انجمن علمی موسسه آموزش عالی اشراق همچنان که ذکر شد علاوه بر برگزاری نمایشگاه ­های جشنواره هفت سین و چاپ نشریه علمی به صورت فصلی و دوره ­ای بنا به درخواست دانشجویان و اساتید نشست­های علمی برگزار می­کند که از پربیننده­ ترین این نشست­ها می­توان معماری ایرنی- معماری اسلامی را نام برد.

شکی نیست چنین فضای پویا و زنده­ای به مدد دست دانشجویان پرتلاش این مجموعه جان گرفته است و به کمک اساتید گروه معماری سمت و سویی درست و علمی به خود می­گیرد و راه و رشد و بالندگی این دانشجویان در دنیای هنر و معماری را هموارتر می­سازد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد محفوظ است.